Minimalistic bag for <100 meters thrower

Post your Bag Critique Requests, Talk about your Bag set up etc...

Moderators: Timko, Fritz, Solty, Booter, Blake_T, Frank Delicious

Minimalistic bag for <100 meters thrower

Postby Jouni » Fri Jun 14, 2013 11:47 am

Here's my current bag:

2 x Discmania P1 (P-line), 172g, both beat:
For putting and short drives (50-60 meters max). Drives tend to turn a bit. The rim is bit too high for my taste, hard to curl my short fingers around the edge.

Discmania MD2 (P-line), 176g, bit beat
For approaches, but when I recently started to approach with putters also, I haven't really figured when to use this. Goes bit further (10-20meters?) than P1, but this too tends to turn hard to right when strong-arming, which happens often. I mostly use it for short hyzer and anhyser throws, and use P1 for straight shots.

Discmania Gremlin (S-line) 172g
Don't use much, for few downhill drives and sometimes to approaches which must fade to left. For some reason haven't got good feeling about this.

2xDiscmania Jackal (S-line) 172g
For driving. Goes pretty straight with nice fade on the end, unless I throw it nose up which happens too often. With strong arming turns to right also.

Other discs not really in use:

Champion MD2 176g, plastics feels too slippery compared to S- and P-lines.
Birdie 172g, bit akward, but maybe I should test it again for short approaches.
Blizzard DD2 166g, too big disc for me, fades hard to left.
TD2, 169g, goes bit further than Jackal but not so consistently, sometimes turns hard, sometimes not at all.
Blizzard Krait, DX Valkyrie and DX Teebird, all are useless as they turn so much to right.

I'm quite happy with the Jackal as my driver, although I'm open for suggestions about something more stable in case of windy days and such. The midrange department is bit lacking though, I have though about buying MVP tangent as many have recommended it. I'd like something more stable than MD2 is. On the other hand I have though about Comet, so that would reveal my technique flaws and would force me to throw properly... P1 is ok for putting, but I don't like to drive with it, bit more stable disc would be nice there also, and maybe tad faster also. I have read about MVP Ion and Anode, and been thinking about one of them.

What do you think?
Jouni
Noob
 
Posts: 1
Joined: Fri Jun 14, 2013 11:19 am

Re: Minimalistic bag for <100 meters thrower

Postby JR » Sat Jun 15, 2013 2:58 am

Tervetuloa parhaallae fribasaitille maailmassa.

Juu P2 on korkea meille lyhytsormisille. Anode lähtee helpommin kädestä, koska se on matalampi, mutta vielä matalampi ja ylivakaampi on Vibram Ridge. Vibram Sole on korkeudeltaan peekakkosen tasoa, mutta ei käännä niin helposti yli. Vibram on kovimmassa materiaalissa liukkaahko, mutta keskimalli on pitävä vuoden verran, sitten se kuivuu yhtä pitäväksi kuin muut matskut.

Onko MD2 vielä saatavissa S muovissa? Se olisi vähemmän liukas. Jos Star Cro -kiekkoa pieksisi paljon, se voisi kulua pitävähköksi ylivakaaksi kiekoksi, uutena se feidaa kovaa. Sentinel MF Sirius muovissa on vain vähän pitävämpi kuin C MD2, mutta se on selvästi feidaava, eli saattaa olla liiankin ylivakaa. Tulkitsin more stable ylivakaammaksi, ei suoremmaksi. Tangent olisi suorempi, mutta se on törkeän liukas märkänä ja kylmänä. Kesällä ok.

TD S-Line on yleensä suorahko ja tuulta sietävä sinun tehoillasi. Tosin se tykkää enemmästä tehosta suoristuen lisää lennon loppuvaiheessa. Beast muissa muoveissa kuin DXssä olisi vielä parempi tehoillasi Pro 16x alapään paikkeilla. Ovat kuulemma juuri julkaisseet Blizzard muovissa kevyitä kiekkojakin. Saa nähdä, milloin niitä tulee Suomeen.

Comet on häijyn julma kiekko, joka rankaisee armotta epäpuhtaasta kädestä irtoamisesta ja väärän akselin suuntaan käden liikkeestä. Kannattaa tuosta etsiä termiä OAT=off axis torque. Comet ei anna sitä anteeksi pätkääkään.

C FD on ihan eri kiekko kuin S FD (niissä on valtavia muoto- ja lentorataeroja). C FD hanskaa mun 130 m kieppeillä olevilla tehoillani aika paljon vastatuulta kääntämättä yli feidaten paljon aiemmin ja kovaa. Se on ihan eri roolia varten oleva kiekko kovan feidin johdosta. Opto River voisi olla näppärä tai pidempi tuulta paremmin hanskaava Fury, olettaisin, että molemmat feidaavat sun tehoillasi enemmän kuin suorimmat S FDt tehoillasi. Jotkut S FDt kääntävät yli, joten on vähän hankalaa arvioida, miten sulla oleva kiekko käyttäytyy ja yrittää pähkäillä, mikä olisi samantyyppinen, mutta paremmin tuulta kestävä kiekko. Beast ainakin kestää tuulta enemmän, mutta se tykkää enemmästä tehosta, joskin suorimpana pitkänä kiekkona ei rankaise tehovajeesta niin paljon kuin moni muu draiveri. Kaveri heittää Beastiä hyvin pääkiekkonaan 75 m tehoilla, joten kai se sullakin toimisi.

Birdie ja korkeammat kiekot vasta ovatkin hankalia saada puhtaasti irti kädestä. En puristaisi kovaa putteria ja midaria irtoamisen puhtauden varmistamiseksi. Vasta draivereita kannattaa puristaa kovaa ja silloinkin pääasiassa peukalolla ja etusormella sekä lähes yhtä kovaa keskisormella. Kahden sormen otteellakin voi heittää pitkälle, mä heitän kauemmas siten kuin muilla otteilla. Toki lipeaminen on isompi riski kuin useamman sormen otteilla. Kaksi sormea tarkoittaa etu- ja keskisormea kiekon sisällä.
Flat shots need running on the center line of the tee and planting each step on the center line. Anhyzer needs running from rear right to front left with the plant step hitting the ground to the left of the line you're running on. Hyzer is the mirror of that.
JR
Scandinavian Video Mafia
User avatar
 
Posts: 11711
Joined: Sun Mar 18, 2007 6:07 am
Location: Finland, sea level
Favorite Disc: About to ace


Return to Bag Critique / Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest